Doamna Dr. Anca Chiriță s-a alăturat, de la începutul anului 2015, echipei Mircea și Asociații, în postura de colaborator (Of Counsel) specializat în dreptul concurenței, cu precădere în ceea ce privește abuzul de poziție dominantă.

Doamna Anca Chirita este, din 2011, lector universitar în dreptului concurenței la Durham University în Marea Britanie.  Anterior, Anca Chiriță a fost Konrad Adenauer Fellow la Europa-Institut din Saarland University (Germania) și DAAD visiting fellow la Max-Planck-Institut Hamburg.

Doamna Anca Chiriță deține titlul de doctor (Summa cum Laude) în dreptul concurenței conferit de către Universitatea din Saarland (lucrare premiată ca fiind cea mai bună teză de doctorat susținută la această universitate în anul academic 2010-2011).  Noua membră a echipei Mircea și Asociații este autoarea foarte multor articole de specialitate în dreptul concurenței și este un expert recunoscut în ceea ce privește abuzul de poziție dominantă, fapta anticoncurențială care presupune o solidă cultură și gândire economică, pe lângă raționamentul juridic.

Dl. Dr. Valentin Mircea, Senior Partener al Mircea și Asociații a declarat cu această ocazie că ”Echipa noastră de concurență urează bun venit unuia din cei mai valoroși membri ai comunității specialiștilor în concurență din Uniunea Europeană, care contribuie foarte mult la atingerea obiectivului pe care ni l-am propus: realizarea în cadrul Mircea și Asociații a celei mai valoroase echipe de specialiști în dreptul concurenței.”