Dl. Avocat Valentin MIRCEA, cel care a fost până în luna octombrie 2013 Vice-Preşedinte al Consiliului Concurenţei şi care este unul dintre cei mai proeminenţi specialişti români în domeniul concurenţei, revine în avocatură, ca Senior Partener la SCA Mircea şi Asociaţii, după aproape 5 ani de activitate la autoritatea de concurenţă. Pe perioada mandatului său în conducerea autorităţii de concurenţă Dl. Valentin Mircea a fost unul dintre principalii autori şi coordonatorul grupului de specialişti care a realizat ampla modificare din 2010-2011 a legislaţiei de concurenţă –Legea concurenţei şi normele secundare de aplicare a acesteia.

Dl.Valentin Mircea este un avocat cu o experienţă de peste 15 ani (din 1996) în domeniul dreptului afacerilor. Pe lângă dreptul concurenţei, Dl.Mircea deţine o expertiză considerabilă în domeniul telecomunicaţiilor şi media, în dreptul energiei şi al reglementărilor din domeniile retail şi farmaceutic. Dl. Valentin Mircea a finalizat recent la Universitatea Bucureşti o teză de doctorat în domeniul dreptului concurenţei.În afară de studiile absolvite în cadrul Universităţii Bucureşti, dl. Mircea a absolvit şi cursurile Universităţii Sorbona (Pantheon-Assas).

Tot din ianuarie 2014, echipei de concurenţă din cadrul SCA Mircea şi Asociaţii i se alătură şi Dl. avocat Radu Tufescu, în calitate de Asociat Senior. Dl. Tufescu a fost între august 2008 – decembrie 2013 Senior Associate în cadrul departamentului de dreptul concurenţei al firmei de avocatură Nestor Nestor Kingston Petersen.
În această poziţie, Dl. Radu Tufescu a asistat clienţi din domeniile energiei, telecomunicaţiilor, bancar, farmaceutic, media, IT etc în cadrul unor investigaţii ale Consiliului Concurenţei şi a acordat consultanţă în materie de concurenţă şi ajutor de stat.

În perioada mai 2005-august 2008 Dl. Radu Tufescu a fost inspector de concurenţă principal în cadrul Consiliului Concurenţei. Dl.Tufescu a absolvit, printre altele, cursurile postuniversitare ale King’s College din Londra în materie de drept european al concurenţei (2008-2009) şi de teorii economice aplicabile în domeniul concurenţei (2010-2011).
Dl. Valentin Mircea şi dl. Radu Tufescu vor forma în cadrul SCA Mircea şi Asociaţii una dintre cele mai bune echipe de specialişti în domeniul concurenţei din România, cu experienţă vastă şi aptitudini analitice de top în acest domeniu extrem de tehnic.

Echipa SCA Mircea şi Asociaţii urmează să se consolideze în perioada următoare prin cooptarea şi a altor specialişti – jurişti şi economişti – în domeniul concurenţei şi în domeniile telecomunicaţii &IT, farmaceutic, energie şi retail.
Conform celor declarate de Dl. Valentin Mircea:
Specialiştii de la Mircea şi Asociaţii vor furniza servicii inovatoare, care nu sunt oferite încă de nicio altă firmă de avocatură din România şi care vor îmbina abordarea şi expertiza în domeniul juridic cu expertiza în domeniul analizei economice şi expertiza tehnică în domeniile abordate.Eu consider că SCA Mircea şi Asociaţii este o firmă de avocatură de ”next generation”, adică o firmă care creează soluţii personalizate pentru fiecare client şi care realizează o integrare deplină în activitatea acestora.
Vom lucra cu un număr restrâns de clienţi, astfel încât să ne putem dedica timpul şi energia găsirii de soluţii care să protejeze afacerea clientului de probleme şi să o facă mai eficientă şi mai puternică pe piaţă. Ştiu că mulţi se întreabă cine sunt sau cine vor fi aceşti clienţi: contrar curentului general, noi nu vom comunica niciodată în mod public numele clienţilor noştri sau tranzacţiile în care îi asistăm. Ne place să fim atipici: să muncim bine şi să vorbim puţin”.